Dietetiek in Almelo

Ā 

(Sport)diƫtistenpraktijk Voedingconditie

Bent u op zoek naar een diƫtist bij Therapiecentrum Twente dan kunt u terecht bij de diƫtisten van Voedingconditie. Sinds 2012 is (sport)diƫtistenpraktijk Voedingconditie opgericht en de praktijk heeft meerdere vestigingen in Almelo, Hengelo, Enschede, Hellendoorn, Nijverdal en Rijssen.

Ā 

Per september 2014 is er een samenwerking aangegaan met Therapiecentrum Twente en kunt u voor een afspraak bij de diĆ«tist terecht. Titia van der Stelt, (sport)diĆ«tist en bewegingswetenschapper, zal samen met collegaā€™s (sport)diĆ«tisten de tak voeding verzorgen binnen onze praktijk aan de Vissedijk. De combinatie met zowel fysiotherapeuten als logopedisten, coaches, ergotherapeuten en podotherapeuten zorgt voor een optimale begeleiding van cliĆ«nt

Ā 

Wat kan een diƫtist voor u betekenen?

(Sport)diƫtistenpraktijk Voedingconditie is gespecialiseerd in het bieden van voedingsbegeleiding bij sport, zowel topsport, wedstrijdsport als recreatieve sport. Verder zijn de diƫtisten van Voedingconditie breed inzetbaar bij het geven van voedingsbegeleiding en -coaching bij revalidatie, blessures, pre- en postoperatieve zorg, overgewicht/obesitas, ondergewicht, ondervoeding, diabetes, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterol, te hoge bloeddruk, COPD, maag- en darmklachten (bijv. buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie), maag- en darmaandoeningen (zoals prikkelbaar darmsyndroom (PDS), colitis ulcerosa, ziekte van Crohn), allergieƫn en intoleranties (o.a. coeliakie, lactose-intolerantie). Het belangrijkste is dat voedingsadvies bij de persoon past, zowel afgestemd op de persoonlijke behoefte als dat het advies wordt afgestemd op de huidige gewoontes en eventuele doelstellingen, klachten of ziektebeelden. De doelstelling van de diƫtisten is om de laatste betrouwbare, wetenschappelijke informatie te interpreteren en vertalen naar de praktijk op een vlotte, begrijpelijke en vooral passende manier.

Ā 

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Er wordt 3 uur dieetadvisering vergoed vanuit de basis zorgverzekering, dit zijn circa 4 tot 6 consulten. De behandeling wordt rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Dit kan van invloed zijn op uw eigen risico. Bij kinderen tot 18 jaar en bij verwijzingen via de ketenzorg heeft dit geen invloed op het eigen risico. Afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering heeft u recht op meer vergoedingen. Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering heeft geen invloed op eigen risico. Ook werkt (sport)diƫtistenpraktijk Voedingconditie samen met de meeste huisartsen in Almelo en kunt u, als u daar in aanmerking voor komt, een verwijzing voor de ketenzorg krijgen. Het zorgprogramma via ketenzorg is o.a. voor patiƫnten met diabetes, COPD en (met risico op) hart- en vaatziekten (CVRM).

Ā 

Kijk voor meer informatie op www.voedingconditie.nl.

Ā 

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via de onderstaande gegevens. Hebt u nog vragen en/of wilt u zeker weten of wij u verder kunnen helpen? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Ā 

Afspraak maken of vragen? Bel of mail naar:

053 203 21 43

info@voedingconditie.nl

Ā 

Geen tijd om te bellen? WhatsApp naar:

06 230 26 761

Ā 

Rechtstreeks aanmelden kan ook via het aanmeldformulier die u hier kunt vinden.

Ā 

Ā