Sneller herstel na een operatie

Trainen voor een beter herstel werkt!

 

 

De laatste jaren is er door verschillende organisaties onderzoek geweest naar het herstel bij verschilende operaties. Hierbij kwam naar voren dat het principe 'Better in - Better out' werkt. Dit houdt in dat als je fitter de operatie in gaat je sneller herstelt van een zwaardere operatie. Dit blijkt bij operatie als een nieuwe knie of heup, maar ook bij hart-, long- of buikoperaties.

 

Afhankelijk van de soort operatie is het mogelijk om een specifiek programma te volgen als voorbereiding. Ook hierbij is het wel essentieel dat het programma weer aangepast wordt aan de belastbaarheid/conditie die op dat moment voor handen is. De doelstelling van het programma is een goed en snel mogelijk herstel na de operatie.

 

Wij doen eerst een fysiotherapeutische intake, waarin beoordeeld wordt hoe het individuele programma er voor u het beste opgebouwd kan worden.

De trainingen zijn gericht op algehele conditieverbetering, lokaal uithoudingsvermogen van de te opereren regio en toename van de kracht als voorbereiding van de aansluitende revalidatie. Onder de deskundige begeleiding van uw fysiotherapeut kunt u dan werken aan uw fitheid voor optimale voorbereiding van uw operatie.

 

 

Landelijk worden er ook steeds meer initiatieven opgezet:

 

KNGF: Het succes van persoonsgerichte perioperatieve zorg

NOS-nieuwsuitzending: trainen voor operatie