Spijsverteringsstoornissen

Spijsverteringsstoornissen zijn veel voorkomende klachten in onze homeopathie praktijken. Door alle klachten goed in kaart te brengen; door heel gericht te vragen naar wanneer de klachten zijn ontstaan, of er een aanleiding was, met welke symptomen de klachten gepaard gaan, komt het in de familie voor en nog veel meer vragen over de klachten, is er met homeopathie heel veel winst te behalen.

 

De meest voorkomende spijsverteringsklachten die we in onze praktijken zien, zijn o.a. obstipatie, diarree, winderigheid, Collitis ulcerosa, ziekte van Crohn, buik-krampen , blindedarmontsteking , Coeliakie, voedselintoleranties, wormen, parasieten, opgeblazen buik, de Heliobacter, bloed in je ontlasting, aambeien, buikpijn bij kinderen, divertikels, poliepen, darmkanker en dan vergeten we er zeker nog een aantal… Spijsverteringsstoornissen maken dat je op zoek gaat naar oplossingen, behandeling en het liefst genezing van je klachten. Uiteindelijk moet je je hele spijsverteringsgebeuren helemaal niet merken, behalve het eten op zich en de aandrang om naar het toilet te gaan aan het eind van de spijsvertering. Helaas is dat bij veel mensen niet zo. En steeds meer mensen gebruiken langer of korter medicijnen voor hun spijsverteringsklachten die daar lang niet altijd mee over gaan.

 

 

Chronisch of acuut?

Een aantal spijsverteringsklachten valt onder de chronische ziekten of soms zelfs onder de auto-immuunziekten. Ziek wórden is een proces, beter worden is óók een proces en je kunt je voorstellen dat wanneer acute klachten chronisch zijn geworden, een homeopathische behandeling wat langer kan duren totdat alles klachten zijn verdwenen, dan wanneer je gelijk in een acute fase bij ons aan de deur klopt. Acute klachten zijn altijd snel te behandelen, nog voordat ze chronisch kúnnen worden.

Interessant is om te kijken, naar de onderliggende oorzaak van die symptomen. Waarom krijgt je als patiënt deze klacht?

Zoals gezegd, een klassiek homeopaat gaat met je hierover in gesprek. Vragen over de klacht en de manier waarop deze zich uit, de ziektegeschiedenis van jezelf en de familie, je levensloop en de
medicijnen die je gebruikt, komen aan bod. En dan ontvouwt zich een beeld van hoe de klachten zich hebben kunnen ontwikkelen. Met deze informatie wordt een uitgebreid voorschrift gemaakt. De middelen sluiten aan op de ziektevorm en de onderliggende ziekteoorzaak.

 

 

Acute klachten

Acute klachten zijn ‘het makkelijkst’ te behandelen. De symptomen zijn vaak duidelijk, het is relatief kort daarvoor ontstaan dus het weggetje terug naar genezing hoeft niet lang te zijn.
Acute klachten kunnen ook klachten zijn van bijvoorbeeld bedorven vlees of vis, iets wat te vet was, een virus of een bacterie wanneer je in een ver land op vakantie bent geweest, overgeven, waterdunne diarree etc.

Kortom, veel om even met een homeopaat over te bellen of een afspraak voor te maken. Dan weet je gelijk wat je mag verwachten ten aanzien van de behandeling van je klachten. De middelen zijn plantaardig, dierlijk of van een mineraal gemaakt, dus altijd natuurlijk en zonder bijwerkingen, veilig voor elke leeftijd. Een homeopathisch middel stimuleert de levenskracht de klachten zélf weer te helpen overwinnen. En als dat lukt is de balans weer herstelt. Een verdere behandeling is in het geval van chronische ziekten/klachten verstandig om te zorgen dat deze klachten zich niet weer opnieuw gaan ontwikkelen.

 

Voor vragen over dit onderwerp kunt u bellen of mailen met Jacqueline Mols tel 06-22744007 jacquelinemols@gmail.com of op de woensdagochtend op het therapiecentrum.