Nocepta presentatie

Presentaties en bezoek aan Nocepta Pijncentrum door FCA (FysioCollectief Almelo - https://fysiocollectiefalmelo.nl/)

 

Nocepta is het poliklinisch specialistisch pijncentrum van de ziekenhuizen MST en ZGT, gelokaliseerd binnen de muren van ZGT Hengelo. In de rondleidng en presentatie voor het FCA gaven zij aan hoe breed hun pakket aan zorg is voor de patiënt die te maken heeft met chronische pijnproblemen. Bij hun behandelingen ligt de focus ligt op het behandelen van de patiënt in zijn geheel, met aandacht voor elk probleem dat de pijn beïnvloedt en de balans in het dagelijks leven verstoort.

 


Pijn is vaak een complex en slecht begrepen medisch probleem, dat van grote invloed is op uw fysieke en mentale welzijn. Om de meest geavanceerde en wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling te bieden, combineert Nocepta de expertises van een multidisciplinair team.
Hun doel is om het niveau van pijn en lijden te verlagen en de kwaliteit van het leven te verbeteren. somatische (lichamelijke) pijnbehandelingen en niet-somatische pijnbehandelingen.

 

Daarnaast waren zij ook zeer geinteresseerd in de mogelijkheden van de fysiotherapeuten van het FysioCollectief Almelo en was er daarvoor een wederzijdse presentatie van mogelijkheden voor pijnbestrijding. Lars Hoekman van Therapiecentrum Twente gaf ook een presentatie over mogelijkheden in de eerste lijn bij chronische pijn.

 

Hierbij willen wij Nocepta nog bedanken voor de rondleiding, de uitleg en de uitnodiging voor deelname aan Pijnwijs.