Griep gezond

 

De herfst is in aantocht en dat betekent voor veel mensen de tijd van verkoudheden en griepklachten. Gelukkig kun je zelf van alles doen om deze klachten te verminderen of te voorkomen. Op donderdag 12 oktober 2017 vindt een informatiebijeenkomst plaats over de (on)mogelijkheden van homeopathie bij verkoudheid en griep in wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51 te Almelo. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur tot rond 21.30 uur. De toegang is gratis.

 

Je kent het wel: een verstopte neus of juist een loopneus, je bent verkouden. Het verkoudheidsvirus is erg besmettelijk en het hele jaar door aanwezig. Een homeopathische behandeling kan belangrijk zijn wanneer je steeds maar weer opnieuw verkouden wordt. Een homeopaat gaat op zoek naar mogelijke oorzaken, zoals bijvoorbeeld verminderde weerstand, allergische aanleg of klachten van de neusbijholten. Dan gaat de homeopathie op zoek naar een middel dat past bij die persoon met die specifieke verkoudheid.

 

 

Werkwijze klassieke homeopathie

De klassieke homeopathie gaat uit van het toedienen van de oorspronkelijke vorm van de plantaardige dierlijke of minerale middelen, die symptomen geven die lijken op die van de ziekte. rnIn deze gelijkheid, ligt de sleutel tot genezing. Neem bijvoorbeeld echinacea: dit middel wordt veel gebruikt bij verkoudheidsklachten. Bij langdurig gebruik roept het juist deze klachten op.

 

 

Reguliere griepbehandeling

De griepprik is geen garantie dat de griep niet zal ontstaan. Bij de reguliere behandeling van griep gebruik je vaak pijnstillers, neusdruppels of hoestmiddelen en koortsverlagende middelen. Het grote nadeel hiervan is, dat je er altijd meer van nodig hebt. Verder onderdruk je meer de klachten dan dat ze verdwijnen. Op een ander moment en een andere plek komen ze later weer terug. Wellicht in een andere ziektevorm. Met reguliere middelen verschuif je daarom vaak de problematiek.

 

 

Homeopathische middelen bij griep

Homeopathische middelen lossen de klachten op. Zij herstellen de natuurlijke balans in ons lichaam en activeren het zelf genezend vermogen. Zo overwint het lichaam de ziekte. Griep is een acute ziekte. Deze komt snel en is ook snel te genezen. Herstel kan worden bereikt door de inzet van plantaardige middelen. Homeopathische middelen zijn natuurlijk, zonder bijwerkingen en goed voor mens, dier en milieu.

 

 

Op 12 oktober 2017 geven Jacqueline Mols en Sylvia Kuipers in wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51 te Almelo praktische informatie over de mogelijkheden van homeopathie bij verkoudheidsklachten en griep. Tijdens de bijeenkomst kun je kennismaken met de vele mogelijkheden van homeopathie waarmee je genezing op een snelle en milde manier kunt bespoedigen. Het homeopathiecafe is een initiatief van twee praktiserende klassiek homeopaten uit Almelo: Jacqueline Mols, Sylvia Kuipers.

 

Kijk voor meer informatie op www.homeopathiecafe.nl