Co÷rdinatieverbetering bij kinderen

Sinds kort werken de kinderfysiotherapeutes van het Therapiecentrum Twente in Almelo met de MFT-challenge disc. Deze balansdisc kan als ondersteunend onderdeel in de kinderfysiotherapie gebruikt worden.

Met de challenge disc is een makkelijke en tegelijkertijd effectieve co÷rdinatietraining gegarandeerd! Het verbetert de co÷rdinatie en is voor kinderen ook zeer uitdagend. Kinderen hebben plezier aan de oefeningen en kunnen daardoor effectiever hun balans, co÷rdinatie en houding verbeteren.

Met behulp van de challenge disc kunnen we de stabiliteit van enkels, knieŰn, heupen en houding verhogen. Het doel in de oefenvormen is om, het omkiepen van de instabiele disc te leren te controleren. Door directe feedback op het beeldscherm ziet het kind zijn eigen balans en reactie. De voordelen van de toevoeging van deze balanstraining zijn in de therapie zijn als volgt:

  • je oefent en traint in een uitdagende vorm de co÷rdinatie
  • er is automatisch de goede afwisseling tussen coordinatie, mobilisatie en stabiliteit
  • een meetbaar effect van de oefentherapie en kinderfysiotherapie
  • Versterking van de rugspieren en bescherming van de wervelkolom alsmede verbetering van de houding
  • Versterking van de spieren die de gewrichten omringen: kinderen lopen daarna minder risico op blessures door een sneller reactievermogen in het dagelijks leven en tijdens sporten