Chronische pijn behandelen met VR

Virtual Reality ter pijnbestrijding

 

Onze therapeuten Ronald en Jessy zijn gespecialiseerd in Psychosomatiektherapie. Pijneducatie en pijnbestrijding kan daar een specifiek onderdeel van zijn. Sinds kort gebruiken wij hier ook Reducept voor. Reducept is een virtual reality training voor behandeling van chronische pijn volgens de Zorgstandaard Chronische Pijn. Het is daarmee als E-health oplossing inzetbaar in de fysiotherapie, revalidatie, psychologie, pijncentra en bij de patiënt thuis.


Wat is Reducept?
Reducept biedt via Virtual Reality (VR) training behandeling van chronische pijn. Deze training is een vorm van pijneducatie. Met behulp van een VR-bril begeeft men zich in een driedimensionale omgeving waarbij te zien is hoe pijn in het lichaam werkt en hoe je zelf pijn jouw pijn kunt beïnvloeden.


Hoe werkt het?
Onze hersenen genereren pijn als ze – via het zenuwstelsel – door krijgen dat ons lichaam in gevaar is. Pijn kan een sterke emotionele ervaring zijn en door het beïnvloeden van cognitieve, emotionele en gedragsmatige processen verandert de pijnervaring. Uit onderzoek is gebleken dat door middel van dit soort trainingen pijn sterk kan verminderen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Therapiecentrum Twente:
Jessy oude Nijhuis