Lars Hoekman bij de Oldstars basketbal

Afgelopen vrijdag mocht Lars Hoekman namens Therapiecentrum Twente aanwezig zijn bij de kick-off van de Oldstars basketbal in Almelo.

 

Dit evenement werd georganiseerd door Basketballvereniging Uitsmijters Almelo, het Stichting Nationaal Ouderenfonds en Sportbedrijf Almelo. OldStars Basketbal Almelo Uitsmijters is toe nu toe nog de enige vereniging in Twente die dit aanbiedt.

 

OldStars basketball is gericht op de 55+ en is een laagdrempelige methode om kennis te maken met basketball. Bij OldStars basketbal bestaat de training uit een warming-up, verschillende beweegvormen, spelvormen en een cooling-down. Er wordt getraind in het basketballen zelf, maar ook op coordinatie en motoriek. Deze trainingsvormen zijn volgens het ASM (Athletic Skills Model), waarin de trainers geschoold worden met behulp van het Nationaal Ouderenfonds.

 

Lars mocht als fysiotherapeut de deelnemers informeren over het belang van bewegen en de gezondheidsvoordelen hiervan. Tevens werd door hem een deel van de warming-up en cooling-down verzorgen en waar nodig adviezen of tips gegeven voor mensen met blessures of chronische aandoeningen.

 

Het was een zeer geslaagde ochtend, met veel positieve reacties van zowel de deelnemers als de aanwezigen van het Nationaal Ouderenfonds, de Uitsmijters, Sportbedrijf Almelo en de Nederlandse Basketball Bond.

 

Mocht je hier zelf enthousiast door zijn geworden, dan kan je elke vrijdag deelnemen aan de training. Er word vanaf 10.00 uur verzameld in de IISPA in Almelo. Voor meer informatie hierover kan je terecht op de website van de OldStars of van de Uitsmijters