Ergotherapie in Almelo

Sinds 1 januari bieden we in Therapiecentrum Twente ook ergotherapie.

Wij, van Therapiecentrum Twente, verwelkomen ergotherapeuten Anja Scholten- Kolhoop en Rianne Strokap-Schuitemaker. Zij bieden nu, naast in hun goedlopende praktijk in Rijssen, ook in Almelo ergotherapie. Anja en Rianne zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van volwassenen opdat zij zo veel mogelijk zelfstandig in eigen omgeving kunnen blijven. Zij bieden zorg op maat, in uw eigen omgeving, op de plek waar het probleem zich voordoet: in de thuissituatie, op het werk of op school.


Ergotherapie

Iedereen verricht dagelijkse handelingen zoals koken, werken, aankleden of boodschappen doen. Veel van deze handelingen gaan automatisch zonder erbij na te denken. Maar als het functioneren moeizamer gaat, wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld zoiets kan zijn. Door goede zorg, aangepast aan de individuele wensen van de cliŽnt (advies, training en hulpmiddelen) maakt ergotherapie het (weer) mogelijk om dagelijkse activiteiten uit te voeren; thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd.

  • Iemand heeft ten gevolge van een CVA hulp nodig bij het wassen en aankleden, maar wil dit zelfstandig doen.
  • Iemand heeft een partner die ten gevolge van beginnende dementie veel zorg nodig heeft, en komt niet meer aan eigen activiteiten toe waardoor overbelasting dreigt.
  • Iemand heeft ten gevolge van reuma of artrose pijn in de handen bij het uitvoeren van huishoudelijke taken en wil dit graag met minder pijn blijven doen.
  • Iemand heeft ten gevolge van de ziekte van Parkinson moeite met het zich omdraaien in bed.
  • Iemand kan niet meer langere tijd staan waardoor het douchen of bereiden van een maaltijd een probleem is.
  • Iemand kan ten gevolge van rugklachten het zitten op kantoor niet volhouden.


De insteek van Riane en Anja is uitgaan van de mogelijkheden en rekening houden met de beperkingen. Omdat iedere persoon uniek is met eigen vragen en individuele omstandigheden, is elke behandeling maatwerk. Voor informatie of vragen kunt u terecht bij:

Ergotherapeute Rianne: 06-8322 3833
Ergotherapeute Anja: 06-8322 3797

Kinderergotherapeute Elly: 06 - 1515 0301